ZALOŽENO 1991

Vypadá to neuvěřitelně, ale začínáme 31 sezonu od založení naší firmy.

Je zajímavé se velmi stručně podívat na vývoj, kterým sýkorky prošly:)

1987   Nedostatek jakéhokoliv oblečení určeného na cyklistiku před r.1990 přivedlo zakladatelku Dagmar Sýkorovou šít doma pro své cyklistikou posedlé členy domácnosti něco, co by na kole fungovalo, a dařilo se jí to velmi! Reklama nošeného fungovala, zájemci se hlásili a žádali kusovou výrobu. První výrobky z dnešního pohledu vypadaly asi trochu jinak, než ty dnešní, ale účel plnily skvěle!

Jedny z prvních teamových dresů, archiv SKR

1991   Tohle pokračovalo až do roku 1991, kdy se rozhodla Dagmar s Honzou založit firmu SÝKORA- Dagmar Sýkorová a začít podnikat. Chvíli ještě při práci, později díky vzrůstajícímu zájmu na plný plyn, na 100%:) K tomu se přidal i manžel Honza a zakázková výroba začala. Napřed doma v garáži a ve sklepě:)

Dům v pozadí byl po domácím provozu první sídlo výroby Sýkora. Stupně vítězů při Českém poháru v r. 1993

1993   Prostory v garáži nestačili, a bývalý obecní úřad byl prázdný…bylo rozhodnuto a stěhování a přijímání nových pracovních sil běželo na plné obrátky. V následujících letech se dařilo získávat nové teamy, např. Favorit Brno byl pro chod firmy důležitý. Měly jsme také svůj amatérský cykloteam, pod vedením Honzy získal i docela zajímavé úspěchy. Co bylo důležité je to, že vše, co se vyrobilo, členové poctivě testovali.

Favorit Brno, foto archiv SKR

1996-1998   Kateřina-dcera, rodinná posila vstoupila do podnikání jako holka pro všechno, od účetnictví až po tisk:) Honza-syn, vstoupil také a spolu s Honzou st. se věnoval přímému a sublimačnímu tisku. Začíná se rýsovat rodinná podoba firmy:)

Foto z výstavy Sport Life na Brněnském výstavišti, archiv SKR

1998-2008   Firma se stále rozšiřuje, provoz se rozrostl na pobočku do Blučiny, kam se přemístila většina šití. V Žatčanech zůstával sublimační tisk a velící kancelář:) V téhle době se vyrábělo pro ty nejlepší české teamy, např. Dukla Praha, PSK Whirlpool, Favorit Brno a spoustu dalších známých sestav. Dlouholetá spolupráce začala s ikonou české cyklistiky Jirkou Ježkem, která trvá dodnes a velmi si jí vážíme.

pan Jiří Ježek, foto Paul Pacey

2008  Prostory jsou již pro stávající produkci malé, proto se stěhujeme do větších, v areálu firem v Blučině. V základu jsem zde dodnes, ale pořád se něco děje. Rozšířeno na obchod, showroom a ostatní dílčí změny. K Dukle Praha nám přibyla i Dukla Brno. Spolupráce s oběma armádními celky je velmi přínosná. V konzultaci s jejich špičkovými dráhaři vznikly např. dráhové  a silniční kombinézy, které máme vyrobeny s ohledem na aerodynamiku a použité materiály v naprosté světové špičce.

Dukla Praha, foto Jan Brychta

2022  Moderní materiály, jejich kombinace, individuální úpravy, spolupráce s top i hobby teamy, to všechno charakterizuje naše dnešní zaměření. S každým najdeme společnou řeč a docílíme Vašich požadavků teamového oblečení. Můžeme jít na to na to!

https://cyklodresy.cz/zakazkova-vyroba

Napsat komentář

cs_CZCzech